PASSIE FLEVOLAND

Passie voor Flevoland maakt Flevolandse verhalen zichtbaar! De afleveringen worden uitgevoerd door lokale theatergroepen, koren, orkesten, verhalenvertellers, dansers en andere kunstbeoefenaars. Op bijzondere locaties in Flevoland worden prangende thema’s, onvergetelijke historie of juist verrassende toekomstverwachtingen verteld. In 2018 treden we op in Lelystad, Almere, Urk en Dronten. Inmiddels is de aflevering op Urk geweest. Bekijk beelden van 'Het Wonder van Urk'. Volg Passie voor Flevoland ook op Facebook.

Almere – ‘OVER/ZICHT’ 

Op zaterdag 15 en zondag 16 september start de aflevering 'OVER/ZICHT’.  Tijdens deze theatrale tocht vaar je vanaf Reigers Inn naar het Utopia-eiland om het nieuwe stuk land te gaan bewonen. Je komt oog in oog te staan met een oud volk, die zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. Zij worden tegelijkertijd bedreigd door een overijverige projectontwikkelaar en de komst van een groep vluchtelingen. 

Start kaartverkoop: 1 augustus a.s.
Start route: Reigers-inn, weerwaterplein 3 Almere –stad. Het publiek wordt met een veerpont naar het Utopia-eiland gebracht.
Regie: Chantal Demarteau
Productie: Groot Wild
Uitvoering: OP-Almere, United Dance Almere, Empower your Steps, TG Het Collectief, The inner cirlce, De Fotolinie en Kleur in Cultuur.

FB-OZomslag_21.jpg

Lelystad - 'Straat op de Kaart'

In samenwerking met Lelykracht en #Loods32 wordt op zaterdag 22 en zondag 23 september de tweede editie van ‘Straat op de Kaart’ georganiseerd. Na het grote succes van de eerste editie in de Punter, vindt de tweede editie plaats in de wijk Lelystad-Haven. Tijdens deze kunstzinnige wandelroute worden verhalen van wijkbewoners verteld: wie wonen hier? Hoe ben je eigenlijk in deze wijk terecht gekomen? Meer informatie over de route en starttijden volgt binnenkort.

Dronten - 'Van water naar land'

Zaterdag 17 november start de kunstwandelroute: ‘Van water naar land’. Het productieteam van De Meerpaal verklapt alvast dat er veel lichtkunstwerken aanwezig zijn op de route. De muzikale grand-finale wordt verzorgd door musici van het Metropole Orkest, in samenwerking met zo veel mogelijk muzikanten en docenten uit Flevoland! Interesse in meespelen? Download de informatie. Je kunt je aanmelden tot 1 oktober 2018 door een e-mail te sturen. Meer informatie over de route en starttijden volgen later.