Makerslab

Jonge talentvolle cultuurmakers vinden in Flevoland (buiten de grote steden) niet altijd de mogelijkheden om hun talent ten volle te kunnen ontwikkelen. Samen met het Fonds voor Cultuurparticipatie zetten wij ons in om mogelijkheden te creëren, waarmee zij verder kunnen komen. Om hun dromen te realiseren, hun passies te volgen en hun talenten verder te ontdekken. 

CAF ontwerpt daarom dit voorjaar het Makerslab: een broedplek en werkplaats waar jongeren zich, samen met professionele coaches, artistiek verder kunnen ontwikkelen. De aankomende tijd organiseert CAF een aantal ontwerpsessies. Na de zomervakantie gaat de eerste pilot van start en testen we of het ontwikkelde concept aanslaat. Volg onze voortgang!

16 april 2019 - ontwerpsessie 2

Wat heeft het jonge talent van Flevoland nodig? 

Dat vroegen we aan een groepje jonge makers! Op dinsdag 16 april organiseerden we een ontwerpsessie samen met jong talent en professionals uit het veld. De deelnemende jonge makers mochten zelf aangeven en bedenken wat ze nodig hebben in het Makerslab. Zo vroegen we naar hun ervaringen met 'maken'. Hoe ging dit vroeger? Hoe gaat dit nu? Maar vooral: hoe wil je maken in de toekomst? Hier kwamen veel inspirerende ideeën uit voort.

26 februari 2019 - ontwerpsessie 1

Wat is het Makerslab en wanneer is het geslaagd? 

En we zijn gestart! Samen met diverse professionals die veel met jong talent in Flevoland werken gingen we aan de slag. Tijdens deze eerste ontwerpsessie onderzochten we wat het Makerslab is, voor wie het er moet zijn en ontwikkelden we een visie op wanneer het Makerslab geslaagd zou zijn.